Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς

50 χρόνια στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας!

Ποιος δεν έχει κάνει έστω ένα μικρό πέρασμα από τον σύλλογο αυτό;

Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς με έτος ιδρύσεως το 1974, ιστορικό σωματείο της πόλης μας, με πρωταρχικό στόχο την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού ιδεώδους σε παιδιά και νέους.

Στην αθλητική οικογένεια του Α.Κ.Ο.Λ., η αγάπη μας για τα παιδιά και τον αθλητισμό, είναι δύο από τα βασικά στοιχεία, που μας εμπνέουν και καθορίζουν τις δράσεις μας, με κυρίαρχο στόχο την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος, των αθλητικών μας μελών.

Με γνώμονα τα προαναφερόμενα στοιχεία, προσπαθούμε να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά, χρησιμοποιώντας την εμπειρία, την αγάπη και την αστείρευτη διάθεσή μας, για προσφορά στην κοινωνία μας.

Τα παιδιά, με την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, είναι σίγουρο πως αποκτούν πρόσθετα εφόδια, απαραίτητα για να ανταποκριθούν με καλύτερες προϋποθέσεις στα θέματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους

Είναι πλέον σε όλους μας γνωστό, πως τα θετικά αποτελέσματα του αθλητισμού αποκτώνται και γίνονται βίωμα του ανθρώπου, μόνο αν ασκείται σύμφωνα με τις αθλητικές αξίες κι’ αν ακολουθεί πιστά, σ’ όλη την αθλητική του πορεία, τους κανόνες του ευγενικού αγώνα, την άμιλλα, την αποδοχή και συναδέλφωση.

Οι αθλητικές αξίες είναι μία μόνιμη πρόκληση για όλους μας, με απώτερο σκοπό να υπερβαίνουμε τα ατομικά και πνευματικά μας όρια, με στόχο την επίτευξη υψηλότερων ηθικών και πνευματικών αξιών.

Ο αθλητισμός αν ενταχθεί μέσα στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προγράμματα, είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει θετικά τη διαμόρφωση χαρακτήρων και κατ’ επέκταση την κοινωνία μας.

Ο όμιλος είναι μέλος των Σ.Ε.Γ.Α.Σ , Κ.Ο.Ε., Ε.Γ.Ο., E.O.Cheerleading, Ε.Ο.Χ.Α. διαθέτει αθλητική αναγνώριση σε 7 Ολυμπιακά αθλήματα (Στίβος, Κολύμβηση, Ρυθμική γυμναστική, Τραμπολίνο, Cheerleading, Αεροβική γυμναστική και Χιονοδρομία) και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ. Αθλητισμού.

Επίσης διατηρεί παράρτημα της οργάνωσης Special Olympics Hellas (παράρτημα Βοιωτίας) για αθλητές ΑΜΕΑ.

Διοργανώσεις

ΛΕΒΑΔΟΣ mountain trail

ΛΕΒΑΔΟΣ mountain bike

Livadia Night Run

ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ Ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς

Αποτελεί για μας, τιμή, η συμμετοχή στις δραστηριότητες του ομίλου, μεγάλου αριθμού ανθρώπων κάθε ηλικίας, οι οποίοι μας δίνουν δύναμη και συνεχίζουμε….

Get in touch

send me an email

info@akol.gr

call me

+30 22610 21100