Διαδρομή 10.8km – Τεχνική Περιγραφή

Χάρτης

      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 10.800μ. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΩΡΑ 10.30

Η εκκίνηση γίνεται από το χαμηλότερο σημείο της διαδρομής και το  υψόμετρο είναι 179 μ. , φθάνει στην κορυφή του Λαφύστιου όρους «Προφήτης Ηλίας» το  ψηλότερο σημείο  907μ. και η συνολική θετική υψομετρική διαφορά ξεπερνά τα 1550μ.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο πέρασμα του ποταμού στρίβοντας αριστερά μετά την  εκκίνηση και στην είσοδο στα σκαλιά. Τα πρώτα 400 μ. είναι  πλακόστρωτος πεζόδρομος καλής κατάστασης και η συνέχεια είναι ανάβαση με 446 σκαλιά, μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά

Από το1.1χλμ., αρχίζει ελαφριά κατηφόρα μέχρι το 3.4,όπου αρχίζει ανηφόρα και από τα 197μ., στο 4.25χλμ,φτάνουμε σε υψόμετρο 357μ.

Στο 1.1χλ μ., αριστερά της διαδρομής, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την υπέροχη θέα της Λιβαδειάς , του φαραγγιού της ΚΡΥΑΣ και το κάστρο της πόλης

Στη συνέχεια μέσα από μονοπάτια σε πανέμορφο πευκοδάσος, ελαιώνα, κυπαρίσσια και μικρές αυξομειώσεις στο 4.8χλμ. θα υπάρχει O 1ος σταθμός τροφοδοσίας (Η ΣΟΔΕΙΑ Βιολογικά – Οικολογικα προιόντα) με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού .Κινούμενοι σε  τεχνικό  μονοπάτι μέσα σε πευκοδάσος, στο 5.9χλμ. συναντάμε το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, όπου  θα υπάρχει ο 2ος σταθμός μόνο με νερό.(cafe PRESSTEAZE)

Στο 6.7χλμ., δεξιά της διαδρομής είναι καταπληκτική  η θέα προς τον Παρνασσό και τον Ελικώνα

Τα επόμενα 500μ είναι ευθεία και από το 6,5χλμ. αρχίζει ανηφορικό μονοπάτι μέχρι το 6.7 χλμ. όπου συναντάει το  19ο χλμ. της μεγάλης διαδρομής.

Στο 8οχλμ. Θα είναι ο 3ος σταθμός τροφοδοσίας (MELKART Logistics), με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού.

Από το σύνολο των 10.800 μ., τα 1800 μ. είναι δασικός δρόμος, τα 1.500 άσφαλτος – πεζόδρομος και τα υπόλοιπα 7.500 μέτρα είναι μονοπάτια.

 Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ με την επωνυμία ¨ΛΕΒΑΔΟΣ¨ 2019  εύχεται σε όλους σας καλή επιτυχία και κυρίως να χαρείτε την προσπάθειά σας στις όμορφες διαδρομές που θα διαβείτε σήμερα.

Καλό αγώνα

Σας περιμένουμε όλους στον τερματισμό για να απολαύσετε το καθιερωμένο γεύμα  που θα σας έχουμε ετοιμάσει… #γίδα 🙂

 

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ