Διαδρομή 23,7km – Τεχνική Περιγραφή

 

Relive ‘Λέβαδος 23,7k’

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 23.700.  ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΩΡΑ 10.00

 

Ξεκινώντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε  τους δρομείς της πόλης που βοήθησαν στο σχεδιασμό της διαδρομής και θα υπάρξει ειδική κατηγορία για τους ντόπιους αθλητές στις απονομές.

Επίσης θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους αθλητές που μας τίμησαν μέχρι τώρα στους 2 προηγούμενους αγώνες με την παρουσία τους, για τη αλλαγή στη χάραξη της διαδρομής από το 6,5 μέχρι το 9οχλμ.αλλά πιστεύουμε θα αποζημιωθούν με την ομορφιά της καινούριας.

Η σήμανση έγινε με ταινίες έργου, μεταλλικά ταμπελάκια κόκκινα με το Λ λευκό στη μέση,  ξύλινα πασαλάκια με βελάκια σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης, με τα ίδια διακριτικά (κόκκινο με λευκό το Λ από το Λέβαδος),και κόκκινο χρώμα σε πέτρες.

Σε περίπτωση που δεν συναντήσετε πάνω από 50μ κάποιο από τα παραπάνω διακριτικά σημαίνει ότι έχετε χαθεί και πρέπει να επιστρέψετε.

Η εκκίνηση γίνεται από το χαμηλότερο σημείο της διαδρομής και το  υψόμετρο είναι 179 μ. , φθάνει στην κορυφή του Λαφύστιου όρους «Προφήτης Ηλίας» το  ψηλότερο σημείο  907μ. και η συνολική θετική υψομετρική διαφορά ξεπερνά τα 1550μ.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο πέρασμα του ποταμού στρίβοντας αριστερά μετά την  εκκίνηση και στην είσοδο στα σκαλιά. Τα πρώτα 400 μ. είναι  πλακόστρωτος πεζόδρομος καλής κατάστασης και η συνέχεια είναι ανάβαση με 446 σκαλιά, μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά

Από το 1,1χλμ., αρχίζει ελαφριά κατηφόρα μέχρι το 3.4,όπου αρχίζει ανηφόρα και από τα 197μ., στο 4.25χλμ,φτάνουμε σε υψόμετρο 357μ.

Στο 4,8χλ μ. θα υπάρχει ο  1ος ΣΤΑΘΜΟΣ  ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (ΑΓΝΙΑΔΗΣ SPORT) με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού.

 Στο 5,9χλμ,σε υψόμετρο 480μ,συναντάμε το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, όπου  θα υπάρχει ο 2ος σταθμός μόνο με νερό. (cafe PRESSTEAZE)

Τα επόμενα 500μ είναι ευθεία και από το 6,5χλμ. αρχίζει ανηφορικό μονοπάτι μέχρι το 7.9μ με το υψόμετρο να φτάνει τα 660μ.Από το σημείο αυτό  ακολουθεί κατηφορική διαδρομή με μονοπάτια και δασικό δρόμο, μέχρι το 10οχλμ.όπου  αρχίζει η δυσκολότερη διαδρομή του αγώνα, με συνεχή ανάβαση σε αντιπυρική ζώνη, μήκους 1.600 μ. από τα 400 μ., φθάνουμε στα 750μ.παίρνοντας  θετική υψομετρική διαφορά 350 μ.

Προτεινόμενη επιλογή για την άνοδο και στα 3 διαζώματα η αριστερή πλευρά.

Στo 10,5xλμ. θα υπάρχει ο 3ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (Λιανικό εμπόριο τροφίμων ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΤΣΑΔΑΜ) με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού…. αυτός είναι με την ψησταριά 🙂

Στο 11οχλ μ. συναντάμε τη δεύτερη πιο υψηλή  κορυφή της διαδρομής τη  ΓΑΡΔΑΒΙΤΣΑ, με υψόμετρο 750 μ .και τα επόμενο 1.5χλμ. είναι κατηφόρα.

Στο 13ο χλ μ. θα γίνεται ο έλεγχος αποκλεισμού, με όριο τις 3,5 ώρες. Το όριο είναι πολύ ελαστικό και σας παρακαλούμε να δεχτείτε την απόφαση του κριτή.

Στο 14ο χλμ. θα υπάρχει ο 4ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (Φροντιστήριο ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ) με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού.

 Από το 14ο χλμ. μέχρι το 15ο  είναι το 2ο δυσκολότερο σημείο του αγώνα, όπου από τα 680μ.φθάνουμε στα 907,μέσα από μονοπάτι με δάσος από έλατα σχοίνα και κουμαριές. Είναι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής (ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ) και αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, θα απολαύσετε την κορυφή του Ελικώνα, τον χιονισμένο Παρνασσό, τη Δίρφυ, την Πάρνηθα και το μεγαλύτερο μέρος της Κωπαίδας,με τη λίμνη Υλίκη να δεσπόζει στη νότια πλευρά.

Αρχίζοντας συνεχή κατηφορική διαδρομή σε δασικό δρόμο και μονοπάτια, στο 17,8 χλμ. θα συναντήσουμε  τον 5ο ΣΤΑΘΜΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ  (Pizza PICCOLO) με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού.

 Συνεχίζοντας μέσα σε χορτολιβαδική έκταση, με μικρή ανάβαση από το 18ο χλμ. μέχρι το 19.4 και σε υψόμετρο από τα 560μ. στα 660μ., θα οδηγηθούμε  σε μονοπάτια μέσα σε δάσος πυκνής βλάστησης, κυρίως από πεύκα, βελανιδιές κουμαριές μέχρι το 21.6χλ μ. όπου θα υπάρχει, ο 6ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (Οικοδομικά Υλικά ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ), με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού.

Συνεχίζοντας τη κατηφορική διαδρομή σε δασικό δρόμο στα 22.500 μ. φθάνουμε πάνω από το δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς, από όπου με  ασφαλτοστρωμένους δρόμους και ενδιάμεσα σκαλοπάτια, πλησιάζουμε στο σημείο τερματισμού, αφού πρώτα διαβούμε, πάνω από το πανέμορφο πέτρινο γεφυράκι του ποταμού, τελειώνοντας την  επίπονη προσπάθεια.

Από το σύνολο των 23.700 μ., τα 5.200 μ. είναι δασικός δρόμος, τα 1.500 άσφαλτος – πεζόδρομος και τα υπόλοιπα 17.000μέτρα είναι μονοπάτια και αντιπυρική ζώνη.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ με την επωνυμία ¨ΛΕΒΑΔΟΣ¨ 2018  εύχεται σε όλους σας καλή επιτυχία και κυρίως να χαρείτε την προσπάθειά σας στις όμορφες διαδρομές που θα διαβείτε σήμερα.

Καλό αγώνα

Σας περιμένουμε όλους στον τερματισμό για να απολαύσετε το γεύμα έκπληξη που σας έχουμε ετοιμάσει… #γίδα 

 

Σας περιμένουμε όλους στον τερματισμό

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός σας αγώνας, για όσους τερματίσουν, σε συνεννόηση που έχουμε κάνει με την Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS MARATHON, θα ληφθεί ως κριτήριο σαν ένας από τους δύο αγώνες που απαιτούνται με θετική υψομετρική > από 1200 για συμμετοχή στον Ο.Μ.