Διαδρομή 10.8km – Τεχνική Περιγραφή

Χάρτης

      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 10.800μ. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΩΡΑ 10.30

Η εκκίνηση θα είναι από υψόμετρο 179 μ. στην όμορφη περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ), κοινό σημείο, με ψηλότερο σημείο τα 470μ και η συνολική θετική υψομετρική διαφορά αγγίζει τα 650μ.

Τα πρώτα 400 μ. είναι  πλακόστρωτος πεζόδρομος, δίπλα στο φαράγγι της ΚΡΥΑΣ και η συνέχεια είναι ανάβαση με 446 σκαλιά, μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά

Στο 1.1χλ μ., αριστερά της διαδρομής, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την υπέροχη θέα της Λιβαδειάς , του φαραγγιού της ΚΡΥΑΣ και το κάστρο της πόλης

Στη συνέχεια μέσα από μονοπάτια σε πανέμορφο πευκοδάσος, ελαιώνα, κυπαρίσσια και μικρές αυξομειώσεις στο 4.8χλμ. θα υπάρχει O 1ος ΣΤΑΘΜΟΣ  ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (ΑΓΝΙΑΔΗΣ ΣΠΟΡ) με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού .Κινούμενοι σε  τεχνικό  μονοπάτι μέσα σε πευκοδάσος, στο 5.9χλμ. συναντάμε το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, όπου  θα υπάρχει ο 2ος σταθμός μόνο με νερό.(cafe PRESSTEAZE)

Στο 6.7χλμ., δεξιά της διαδρομής είναι καταπληκτική  η θέα προς τον Παρνασσό και τον Ελικώνα

Τα επόμενα 500μ είναι ευθεία και από το 6,5χλμ. αρχίζει ανηφορικό μονοπάτι μέχρι το 6.7 χλμ. όπου συναντάει το  19ο χλμ. της μεγάλης διαδρομής.

Στο 8οχλμ. Θα είναι ο 3ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (OIKOΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ), με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού.

Από το σύνολο των 10.800 μ., τα 1800 μ. είναι δασικός δρόμος, τα 1.500 άσφαλτος – πεζόδρομος και τα υπόλοιπα 7.500 μέτρα είναι μονοπάτια.

 Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ με την επωνυμία ¨ΛΕΒΑΔΟΣ mountain trail¨ 2018  εύχεται σε όλους σας καλή επιτυχία και κυρίως να χαρείτε την προσπάθειά σας στις όμορφες διαδρομές που θα διαβείτε σήμερα.

Καλό αγώνα

Σας περιμένουμε όλους στον τερματισμό για να απολαύσετε το γεύμα έκπληξη που σας έχουμε ετοιμάσει…#γίδα 🙂

 

 

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ